Zoeken naar pijn

pijn
 
Nieuw Unicum Pijn.
De behandeling van de oorzaak van de pijn is natuurlijk de meest logische behandeling van pijn, maar helaas is dit vaak niet mogelijk. Omdat de oorzaken en symptomen van met name chronische pijn divers en complex zijn, is daarbij vaak een behandeling vanuit verschillende invalshoeken noodzakelijk: multidisciplinair, ofwel in teamverband.
Wat is pijn?
Nociceptieve en neuropathische pijn. Pijn kan ook op een andere manier ingedeeld worden: in nociceptieve en neuropathische pijn. Nociceptieve pijn heet ook wel weefselpijn of gewone pijn. Nociceptieve pijn ontstaat door schade aan de huid of een spier, bot gewricht of orgaan.
Acute Pijn.
U heeft een verhoogd risico op pijn als u eerder bent geopereerd of al pijn heeft voor de operatie. Het is dus belangrijk dat u een eerdere operatie of pijn doorgeeft. Ook als het een operatie of pijn is op een andere plek van het lichaam.
Wat is pijn.
Een terugtrekreflex treedt op en we willen de pijn voorkomen of sussen. Denk bijvoorbeeld aan wrijven over de pijnlijke plek of je hand erop leggen zie ook het kopje Poorttheorie. Wat is pijn. Multidimensionele aspecten van pijn. Hoe werkt pijn.
Chronische pijn Transcare.
Uit deze definitie is op te maken dat pijn niet alleen te maken heeft met waar deze zit, hoe die voelt, hoe erg deze is en hoelang die al duurt, maar ook dat pijn een emotionele ervaring is. Pijn boezemt angst in, verlamt en kan iemand depressief maken.
Wat is pijn? Radboudumc.
Acute pijn is een intense, vaak kortdurende pijn en heeft meestal een duidelijke oorzaak. Pijn heeft een belangrijke beschermingsfunctie: het waarschuwt als er schade aan het weefsel is of dreigt te ontstaan. Pijn is bedoeld om verdere schade te voorkomen.
Wat is chronische pijn? Medtronic.
Chronische pijn: Wat is het? Chronische pijn is een aanhoudende pijn die uw welzijn, functioneringsvermogen en kwaliteit van leven aantast. Het kan het gevolg zijn van letsel of een infectie, maar er kan ook een aanhoudende oorzaak voor de pijn zijn.
Goedaardige pijn op de borst Alrijne Ziekenhuis.
Hoe herken ik pijn op de borst die niet goedaardig is ofwel angina pectoris, of hartkramp? Angina pectoris voelt als een beklemmend, drukkende of benauwende pijn midden op de uw borst, alsof er een knellende band om uw borst zit.
Home Pijn Samen.
Op de website Pijn Samen kunnen patiënten en professionals informatie vinden over betere zorg, samenwerking tussen patiënt, zorgaanbieder en professionals onderling en handvatten voor eigen regie en omgang met pijn. Pijn Samen is een onafhankelijk initiatief van Happy Motion in samenwerking met patiëntenverenigingen, behandelaars, zorgprofessionals en aanbieders van producten en diensten.

Contacteer ons